gemeente riolering
Riolering Enschede stad van nu.
Als huiseigenaar bent u verantwoordelijk voor de riolering tot aan het huisaansluitingsputje. Deze ligt circa een 05 meter van de perceelgrens. Alles wat daarbuiten ligt valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. De gemeente zorgt voor de aanleg van riolering in nieuwe wijken. Ook beheert de gemeente de bestaande riolering. Ze zorgt ervoor dat de riolering regelmatig gereinigd wordt maakt de kolken op straat schoon en vervangt versleten rioolbuizen. De gemeente inspecteert regelmatig of de kwaliteit van het riool nog goed is. Als dat niet zo is dan neemt de gemeente maatregelen om de kwaliteit te verbeteren. Het kan zijn dat boomwortels verwijderd moeten worden of dat het nodig is rioolbuizen plaatselijk te herstellen of te vervangen. In bestaand stedelijk gebied verzamelt de gemeente het regenwater.
Rioolverstopping Gemeente Terneuzen.
De gemeente is alleen verantwoordelijk in het geval de riolering of de aansluiting van de riolering vanaf de erfscheiding tot aan het hoofdriool constructief niet in orde blijkt te zijn of kapot is. De gemeente zal in dat geval op haar kosten het probleem verhelpen. Voor een verstopping in de rioolaansluiting is de perceeleigenaar. verantwoordelijk óók in het geval de verstopping zich buiten de erfscheiding dus in openbaar gebied bevindt. De gemeente is alleen verantwoordelijk in het geval de riolering of de aansluiting van de riolering vanaf de erfscheiding tot aan het hoofdriool constructief niet in orde blijkt te zijn of kapot is.
Waar kan ik wateroverlast en stankoverlast van de riolering melden? Gemeente Amsterdam.
Pad tot huidige pagina. Waar kan ik wateroverlast en stankoverlast van de riolering melden? Voor wateroverlast en stankoverlast door verstopte riolering buitenshuis en overstromende straatkolken kunt u 24 uur per dag de storingsdienst van Waternet bellen 0900-9394. Waternet is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de huisaansluitingen buiten de erfgrens. Wanneer u een verstopping of andere wateroverlast binnenshuis of op eigen terrein hebt kan Waternet er voor zorgen dat een loodgieter contact met u opneemt. Dit geldt bijvoorbeeld als één wasbak of een enkel toilet niet doorloopt en bij wateroverlast veroorzaakt door een gesprongen waterleiding of een niet-werkende cv-ketel.
Rioolverstopping Onderwerpen In Epe Gemeente Epe.
Voor het opgraven van het ontstoppingsstuk en werkzaamheden op gemeentegrond ook onder de grond hebt u toestemming van de gemeente nodig. Bel daarom altijd eerst met de gemeente. Klachten of meldingen riolering. Voor klachten of meldingen over de afvoer van uw riolering naar het gemeenteriool kunt u contact opnemen met de gemeente Epe via het telefoonnummer 14 0578. Buiten kantooruren kunt u alleen als herstel niet kan wachten tot de volgende werkdag contact opnemen met het calamiteitennummer 0578 67 88 97. Axent Groen zorgt dan voor de correcte afhandeling. De gemeente Epe heeft de onderhoudswerkzaamheden drukriolering buiten de bebouwde kom uitbesteed aan de firma Mous pompsupport. Storingen in het buitengebied kunt u melden via het telefoonnummer 0578 67 87 89.
Gemeente Borger-Odoorn Water en riolering.
U bevindt zich hier. In onze gemeente zijn 12.000 woningen aangeslotenop de gemeentelijke riolering. De riolering zorgt voor de afvoer van huishoudelijk en bedrijfsafvalwater naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie van het waterschap. Algemene informatie over riolering vindt u op www.riool.info. Meer informatie over water vindt u op www.nederlandleeftmetwater.nl. Voor scholieren is er educatieve informatie beschikbaar in de vorm van speciale websites en lespakketten. Voor de aansluiting van een woning of ander pand op de gemeentelijke riolering is een aansluitvergunning nodig. Verstopping van het riool. Het kan voorkomen dat het riool verstopt is.
Gemeente Hardenberg Riolering.
Het kan ook zijn dat de verstopping van het riool op eigen terrein zit. Dan moet u zelf zorgen voor ontstopping. Via onderstaande links kunt u meer lezen over huisaansluitingen van de riolering. Ook leest u hoe u verstopping van de riolering kunt voorkomen. Heeft u een vraag of opmerking over deze pagina?
Riolering Afval milieu en openbare ruimte Home Gemeente Nieuwkoop.
Ga direct naar het tekstgedeelte. Ga direct naar de navigatie. Home Afval milieu en openbare ruimte Riolering. De gemeente zorgt voor een aansluiting op het openbare riool vanaf de perceelgrens. Is uw woning of bedrijf niet aangesloten op de riolering? Dan vraagt u een rioolaansluiting aan bij de gemeente. De gemeente verzorgt op kosten van de aanvrager de aansluiting tot aan de perceelgrens van uw terrein. Op uw eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg van de riolering. Rioolaansluiting aanvragen met DigiD.
Problemen met de riolering.
Doe in dat geval zo snel mogelijk een melding bij de gemeente. Problemen met het riool door heftige regenval. Meld problemen met de riolering door heftige regenval bij de gemeente. Of bel naar 14 033. In het weekend neemt u contact op met de politie via 0900-8844. De politie neemt dan contact op met de storingsdienst. Stuur deze pagina door. Stuur deze pagina door. Opmerking over deze pagina?
Verstopping riool melden Gemeente Roosendaal.
Huisaansluiting van de riolering verstopt? Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan moet u het ontstoppen zelf regelen. U kunt daarvoor een bedrijf inschakelen. Zit de verstopping op de gemeentegrond? Meld het direct bij de gemeente. Wij regelen het ontstoppen. Wat u moet weten. Wat u moet weten. Controleer eerst of er water staat in het ontstoppingsstuk. Normaal gesproken bevindt het ontstoppingsstuk zich op of vlakbij de grens van uw terrein. De gemeente kan u vertellen hoe u het ontstoppingsstuk kunt vinden. Ook kunt u een rioolservicebedrijf vragen om te kijken. De kosten voor het inschakelen van een bedrijf zijn voor u.
Gemeente Nissewaard Verstopt riool.
Blijkt de verstopping onder uw eigen terrein te zitten? Dan moet u het probleem zelf verhelpen of hiervoor een loodgieter inschakelen. Dit betaalt u zelf. Heeft u een loodgieter laten komen voordat u met de gemeente belt? Dan vergoedt de gemeente de kosten voor de loodgieter niet.
Verstopt riool Gemeente Leusden.
Soms raadt een ontstoppingsbedrijf u aan om een camera-inspectie te laten uitvoeren. Let op de gemeente vergoedt deze kosten niet ook al zit de verstopping op gemeentelijk terrein. De put maakt onderdeel uit van de rioolleiding en zit meestal op de grens van particulier naar gemeentelijk terrein. Via 14 033 kunt u de locatie van de erfgrensput opvragen. Verstopping op eigen grond. Is de erfgrensput leeg dan zit de verstopping op uw eigen terrein. U schakelt zelf een bedrijf in. Alle kosten zijn voor uw rekening. Als de erfgrensput vol water staat dan zit de verstopping op gemeentelijk terrein.
Verstoppingen Gemeente Utrecht.
Als u huurder bent neem dan contact op met de huiseigenaar of uw woningbouwvereniging. Deze is namelijk verantwoordelijk voor de aansluiting van de woning op de gemeentelijke riolering. Als huiseigenaar bent u verantwoordelijk voor de riolering tot 05 meter buiten uw perceelsgrens. Alles wat daarbuiten ligt is gemeentegrond. U kunt contact opnemen met een loodgieter of ontstoppingsbedrijf. Die onderzoekt de oorzaak van de verstopping en zal deze in de meeste gevallen verhelpen. De loodgieter mag geen problemen op gemeentegrond oplossen. Dus heeft uw loodgieter met behulp van camera-inspectie een probleem op gemeentegrond geconstateerd belt u dan 14 030. Voor urgente problemen is dit nummer 24 uur per dag bereikbaar.

Contacteer ons